Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ


Του Γ.Μηνούδη

''Δεν υπάρχουν ασθένειες,μόνο επίπεδα υγείας'' (Γαληνός 100 μ.Χ.)

Γιατί έπρεπε να περάσουν 2000 χρόνια για να καταλάβουμε πόσο δίκιο είχε αυτός ο περίφημος έλληνας θεραπευτής της αρχαιότητος; Γιατί συνεχίζουμε να αντιγράφουμε και να μιμούμαστε-σαν μαιμούδες-τους ξένους με τα τοξικά τους φάρμακα και την δογματική τους διαστρέβλωση των εννοιών «ασθένεια» και «υγεία»; Όλων αυτών των τεχνοκρατικών πολιτισμών που στερούνται κάθε ίχνους ήθους και πνευματικής αναζήτησης ενώ αντίθετα θεωρούν τον άνθρωπο ως ένα εξάρτημα μίας κοινωνικής μηχανής που η μόνη της επιδίωξη είναι το ξέφρενο κυνήγι υλικών πραγμάτων, αισθησιακών ικανοποιήσεων και τεχνολογικής ανωτερότητος με μόνο σκοπό την υποδούλωση του ανθρωπίνου πνεύματος στην ύλη; Γιατί ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι πολιτισμοί μας χρωστάνε και δεν τους χρωστάμε; Πως χωρίς το μεγαλείο που λέγεται Ελλάδα θα ζούσαν ακόμα σε σπηλιές βυθισμένοι στο σκοτάδι της δισειδαιμονίας και της άγνοιας; Γιατί δεν θυμόμαστε ότι όλα τα ποιοτικά στοιχεία του ανθρώπινου πολιτισμού γαλουχήθηκαν, αναπτύχθηκαν και τελειοποιήθηκαν από εμάς;
Γιατί έχουμε ξεχάσει τις Ιπποκρατικές ρήσεις και προτροπές «Η τροφή να είναι το μόνο σου φάρμακο» και «Φύσις νόσων ιατρός»: Με λίγα λόγια γιατί αντί να εξάγουμε την υγεία, εισάγουμε την ασθένεια;

Οι έλληνες πρέπει να κοιτούν πίσω για να προχωρήσουν μπροστά.
Όλα αυτά συμβαίνουν ίσως γιατί έχουμε ξεχάσει την περίφημη φράση κάποιου ξένου στοχαστή-θαυμαστού και λάτρη της Ελλάδος-ο οποίος πριν πολλά χρόνια ομολόγησε «Όλοι οι λαοί πρέπει να προχωρούν μπροστά κοιτώντας το μέλλον. Οι Έλληνες κοιτώντας το παρελθόν». Ο Γαληνός και ο Ιπποκράτης μίλησαν για το ίδιο πράγμα. Ότι δηλαδή ο άνθρωπος παρουσιάζει παθολογικά συμπτώματα γιατί δεν ζει σε αρμονία με την Φύση και λόγω λάθους νοοτροπίας, διατροφής και τρόπου ζωής. Ότι αυτά τα παθολογικά συμπτώματα δεν είναι τίποτα άλλο από την βαθμιαία υποβάθμιση της λειτουργίας του οργανισμού που όπως γνωρίζουμε σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο από την αυξανόμενη κυτταρική δυσλειτουργία. Αυτή η δυσλειτουργία είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο ανάλογα με τις επιλογές που κάνει και είναι δυναμικής μορφής που συνεχώς μεταβάλεται. Δεν είναι δηλαδή μία παγιωμένη κατάσταση που όπως μας λένε οι ξένοι είτε την έχεις είτε όχι. Έλλειψη ενέργειας, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, σάκχαρο, καρδιοαγγειακά προβλήματα, εκφυλιστικές παθήσεις κοκ.

Η ένταση, διάρκεια, μέγεθος και χαρακτηριστικά όλων αυτών των συμπτωμάτων διαφέρει όχι μόνο από άτομο σε άτομο αλλά και στο ίδιο άτομο κάθε στιγμή ανάλογα με τις επιλογές που κάνει στην διατροφή και τρόπο ζωής και την νοοτροπία με την οποία βλέπει και διαχειρίζεται την καθημερινότητα της ζωής του.


Τα πραγματικά αίτια των παθήσεων.
Όλα αυτά τα παθολογικά συμπτώματα είτε βελτιώνονται είτε επιδεινώνονται καθημερινά, εξαρτάται απόλυτα από εμάς τι ακριβώς θα συμβεί. Σίγουρα είναι άκρως παράλογο και αντιεπιστημονικό-δηλαδή ανθελληνικό και βάρβαρο-να πιστεύει κάποιος πως το σάκχαρο και η καρδιοπάθεια π.χ. εμφανίστηκαν ξαφνικά την Δευτέρα ενώ δεν υπήρχαν το σαββατοκύριακο. Η φθορά των κυττάρων και του οργανισμού ξεκινάει μόλις γεννηθούμε και συνεχίζεται μέχρι να αφήσουμε το υλικό σώμα μας πίσω για ανακύκλωση και πάρουμε το ταξίδι για τις άλλες ψυχικές διαστάσεις της ύπαρξης. Αν αυτή η φθορά γίνει γρήγορα και υπερβολικά και επομένως πάρουμε το ταξίδι πρώιμα, ή αργά και ελεγχόμενα και επομένως παραμείνουμε σχετικά νέοι, υγιείς και ακμαίοι μέχρι το μέγιστο δυνατό όριο της βιολογικής μας ηλικίας εξαρτάται απόλυτα από εμάς.

Η παραπληροφόρηση.
Γιατί λοιπόν μας λένε ότι υπάρχουν «ασθένειες», «νόσοι» και «σύνδρομα» τα οποία συχνά είναι «αγνώστου αιτιολογίας, ιδιοπαθή η κληρονομικά»; Ότι ο άνθρωπος είναι ανίκανος να προστατεύσει τον εαυτό του και χρειάζεται τους «ειδικούς»: Ότι η νοοτροπία, διατροφή και τρόπος ζωής έχουν μεν κάποιο ρόλο να παίξουν σε αυτό το πανανθρώπινο δράμα αλλά όχι τόσο καθοριστικό όπως αυξανόμενα πολλοί επιστήμονες παγκοσμίως προτείνουν; Ότι ούτως ή άλλως ακόμα και αν έχουν κάποια προληπτική αξία, σίγουρα, όταν εκδηλωθούν τα παθολογικά συμπτώματα είναι άχρηστα για να αναστρέψουμε την κατάσταση και οπωσδήποτε πρέπει να πάρουμε αντιβίωση και φάρμακα και όταν αυτά έχουν τοξινώσει τον οργανισμό τόσο πολύ να αφαιρέσουμε χειρουργικά τον σαπισμένο-συνήθως από τα φάρμακα-ιστό ή όργανο και να τον πετάξουμε στα σκουπίδια; Η απάντηση είναι απλή.

Η βιομηχανία της ασθένειας.
Η παγκόσμια οικονομία εδώ και 150 χρόνια βασίζεται σε ορισμένες βασικές προϋποθέσεις. Πρώτον ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι μόνιμα υποκλινικά «άρρωστος» δηλαδή να παρουσιάζει κάποιο παθολογικό σύμπτωμα χωρίς κατ’ανάγκην να μπορούν να το ανιχνεύσουν οι συνήθεις ιατρικές εξετάσεις μέχρι η φθορά ιστών και οργάνων να φτάσει σε τέτοια μεγέθη που ο άνθρωπος να καταρρεύσει και να χρειαστεί νοσοκομείο. Δεύτερον ότι μόλις συνταξιοδοτηθεί θα «φύγει» σχετικά σύντομα και δεν θα επιβαρύνει τα ταμεία τα οποία-διεθνώς-είναι χρεοκοπημένα ούτως ή άλλως. Αν για παράδειγμα αύριο το πρωί ανακαλύπταμε την «πανάκεια», το θαυματουργό φυτό της μυθολογικής ορεινής Αρκαδίας και θεραπεύαμε όλες τις ασθένειες η παγκόσμια οικονομία θα κατέρρεε μέσα σε 24 ώρες. Γιατί; Πολύ απλά διότι η παγκόσμια οικονομία είναι βασισμένη στην βιομηχανία της ασθένειας και όχι της υγείας. Τρισεκατομμύρια δολλάρια τζιράρονται και επενδύονται ετησίως σε φάρμακα, νοσοκομεία, νοσηλευτικό και χειρουργικό υλικό και υποδομές. Η βιομηχανία της ασθένειας έχει δύο άξονες. Ο πρώτος είναι οι βιομηχανίες τροφίμων και καταναλωτικών υλικών «αγαθών»-μόνο αγαθά δεν είναι-που προετοιμάζουν τους πελάτες και ο δεύτερος, οι φαρμακοβιομηχανίες και η τεχνο-ιατρική-φάρμακα, χειρουργείο-που τους αποτελειώνει.

Ο μύθος της ασθένειας.
Είναι επομένως εμφανές ότι δεν συμφέρει κανέναν και ειδικά το κατεστημένο να ενημερωθεί σωστά ο καταναλωτής όσον αφορά τα πραγματικά αίτια των παθήσεων. Αντίθετα μέσω της συμβατικής τέχνο-ιατρικής-φάρμακο, χειρουργείο-που αντίθετα από ότι νομίζουν πολλοί είναι μόλις 150 ετών και δεν είναι η κλασσική ή ορθόδοξη ιατρική όπως λέγεται-αυτή είναι μόνο η ιατρική του Ιπποκράτη και του Γαληνού-προωθούν έντεχνα, σκόπιμα και επίμονα τον μύθο της ασθένειας. Δηλαδή ότι είσαι υγιής μέχρι να σε ανακηρύξουν «άρρωστο» και να σου πουν τι να κάνεις για να ξαναγίνεις «υγιής». Με αυτό το σκεπτικό άρχισαν να εφευρίσκουν κάθε χρόνο εξωτικές ονομασίες και «ταμπέλες» για να κατηγοριοποιούν τα παθολογικά συμπτώματα, αποτέλεσμα της αυξανόμενης κυτταρικής δσυλειτουργίας και φθοράς του οργανισμού, δίνοντας τους ακαταλαβίστικες «τεχνοκρατικές» ονομασίες για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον για να παραπλανήσουν τον καταναλωτή όσον αφορά τις ολέθριες επιπτώσεις που έχουν η σύγχρονη διατροφή και τρόπος ζωής στην υγεία του και δεύτερον για να μπορούν να του συνταγογραφήσουν το ανάλογο φάρμακο που υποτίθεται «θεραπεύει» την συγκεκριμμένη «νόσο». Χωρίς την ύπαρξη κάποιας «νόσου» που υποτίθεται ότι θεραπεύει δεν μπορεί η φαρμακοβιομηχανία να πάρει άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου. Έτσι είναι όλοι βολεμένοι. Εκτός από τον ταλαιπωρημένο καταναλωτή που εξαπατάται διεθνώς εδώ και πάνω από ένα αιώνα ότι η νοοτροπία, διατροφή και τρόπος ζωής δεν έχουν και τόσο μεγάλη σχέση με την διατήρηση της υγείας του και ότι οι «ασθένειες» οφείλονται σε ιούς και μικρόβια που μόνο η δυτική τεχνο-ιατρική με τα τοξικά της φάρμακα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και να μας θεραπεύσει. Αυτός ο μύθος επιτέλους φαίνεται να έχει καταρρεύσει. Επίσημα.

Η ανατροπή των επιστημονικών δογμάτων.
Για πάνω από 120 χρόνια από τότε που ο Παστέρ παρατήρησε την ύπαρξη των μικροβίων και ο Κοχ ανακάλυψε τον βάκιλο της φυματίωσης, η ανθρωπότητα ζει μία συνεχή τρομοκρατία από ιούς και μικρόβια που θεωρούνται ως υπεύθυνα για κάθε νόσο και παθολογικό σύμπτωμα που μαστίζει τον άνθρωπο. Χιλιάδες τόνοι από αντιβιοτικά, εμβόλια και αντιικά φάρμακα έχουν καταναλωθεί για να εξουδετερώσουν αυτούς τους αμείλικτους «εχθρούς» της ανθρωπότητος χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το ίδιο χρονικό διάστημα πολλοί επιστήμονες μάταια προσπαθούσαν να πείσουν τους συναδέλφους τους ότι τα μικρόβια δεν είναι το πρόβλημα και ότι τα αίτια των παθήσεων είναι άλλα. Πρόσφατα επιτέλους οι δεύτεροι δικαιώθηκαν. Οι έρευνες έγκριτων πανεπιστημίων που είδαν το φως της δημοσιότητος επιβεβαίωσαν ότι μικροβιολόγοι και συμβατικοί γιατροί κυνηγούσαν έναν εχθρό που δεν υπάρχει. Ας δούμε γιατί.

Γιατί τα μικρόβια και οι ιοί μπορεί να είναι φίλοι μας αντί εχθροί.
Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στο «Βήμα Science» Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 αναφερόμενο σε πρόσφατες έρευνες από έγκριτα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και ειδικά της Βορείου Καρολίνας που είδαν το φως της δημοσιότητος.

«Μικροβίωμα, το νέο άλμα μετά το γονιδίωμα...

Είναι γνωστό ότι στη ζωή δεν είμαστε μόνοι... Ο καθένας μας φιλοξενεί μερικές δεκάδες τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς κάθε στιγμή πάνω στο σώμα του. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι κάθε στιγμή, μέσα μας, μαίνονται μάχες επικράτησης μεταξύ των πληθυσμών τους, μάχες που έχουν αποτέλεσμα την υγεία μας ή την ασθένεια, το κέφι μας ή τη... γρουσουζιά μας!

Ξεχάστε το δόγμα «ένας μικροοργανισμός- μια ασθένεια» λένε τώρα οι ερευνητές της Μικροβιολογίας, ανατρέποντας «πιστεύω» που ίσχυσαν για περισσότερο από έναν αιώνα.

Η ανατροπή των δεδομένων.
Οι επιστήμονες τώρα συνιστούν σε όλους να πάψουν να σκέφτονται με την παρωχημένη μονοδιάστατη οπτική που θέλει έναν μικροοργανισμό να ευθύνεται για μια ασθένεια (σημείωση του αρθρογράφου.
Δηλαδή ξεχάστε γρίππη χοίρων, πτηνών κλπ). Τώρα πια η μονάδα μελέτης δεν είναι ο ένας μικροοργανισμός, αλλά η κοινωνία των μικροοργανισμών, και όσο γρηγορότερα γίνει αυτό κατανοητό τόσο ταχύτερα θα ωφεληθεί η κλινική πρακτική. (σημείωση του αρθρογράφου. Αυτό ακριβώς κάνουμε με την Ορθομοριακή Διατροφή εδώ και πολλά χρόνια)

Ο όλεθρος των αντιβιοτικών.
Τα αντιβιοτικά δεν σκοτώνουν μόνο τον παθογόνο παράγοντα για τον οποίο τα λαμβάνουμε. Σκοτώνουν ολόκληρες κλάσεις μικροοργανισμών, ωφέλιμων και βλαβερών, τόσο στο σημείο της λοίμωξης όσο και σε ολόκληρο τον οργανισμό. Με άλλα λόγια, εμείς μπορεί να παίρνουμε αντιβιοτικά για μια λοίμωξη του αναπνευστικού,αλλά τα αντιβιοτικά θα σκοτώσουν τον παράγοντα που προκαλεί τη λοίμωξη μαζί με όλα τα ευαίσθητα σε αυτά βακτήρια στο σύνολο του οργανισμού μας. Αυτή η μαζική θανάτωση μικροοργανισμών διαταράσσει την ισορροπία του μικροβιώματος: άλλοι μικροοργανισμοί έρχονται να καλύψουν τις κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν και στην πράξη έπειτα από ισχυρή λήψη αντιβιοτικών είμαστε κυριολεκτικά «άλλοι άνθρωποι» σε ό,τι αφορά τη μικροβιακή σύνθεσή μας.

Οι συνέπειες αυτής της βίαιης μεταβολής του μικροβιώματος μπορεί να είναι δραματικές όπως θα δούμε πιο κάτω καθώς το μικροβίωμα ενός ατόμου είναι μοναδικό και απαραίτητο για την διατήρηση της υγείας Γιατί; Οσο περισσότερο οι ερευνητές μελετούν το μικροβίωμα τόσο αντιλαμβάνονται
ότι βρισκόμαστε σε ένα είδος συνεταιρισμού με τα μικρόβιά μας. Παραδείγματος χάριν, τους παρέχουμε στέγη και μας παρέχουν τροφή, ιδιαίτερα εκείνα που ζουν στο γαστρεντερικό σύστημά μας. Πολλά από αυτά διασπούν τροφές που εμείς αδυνατούμε να διασπάσουμε και έτσι λαμβάνουμε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αν έχετε δυσανεξία σε κάποιες τροφές, λένε οι ερευνητές, είναι πολύ πιθανόν να μη διαθέτετε στο μικροβίωμά σας τους μικροοργανισμούς που θα μπορούσαν να τις διασπάσουν.

Η απομυθοποίηση των μικροβίων.
Για όσους ίσως δεν έχουν αντιληφθεί πλήρως τις συνταρακτικές ανατροπές που λαμβάνουν χώρα με τις παραπάνω ανακαλύψεις και τι ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά θα προσπαθήσω να τα απλοποιήσω όσο γίνεται.

Τα μικρόβια, μικροοργανισμοί και ιοί είναι πιο πολλά ακόμα και από αυτά τα κύτταρα του οργανισμού. Ζούμε κυριολεκτικά μέσα σε αυτά και όχι αυτά σε εμάς.

Υπό κανονικές συνθήκες όχι μόνο δεν μας απειλούν και δεν προκαλούν παθήσεις αλλά αντίθετα συνεργάζονται με τα κύτταρα μας και προωθούν την υγεία. Αυτό ονομάζεται συμβίωση. Όταν οι συνθήκες αλλάξουν τότε από φίλοι και συνεργάτες γίνονται εχθροί και αρχίζουν να προωθούν παθολογικά συμπτώματα, λοιμώξεις, ιώσεις, φλεγμονές και όλες σχεδόν τις ψυχοσωματικές παθήσεις. Αυτό ονομάζεται δυσβίωση. Οι συνθήκες που καθορίζουν αν θα έχουμε συμβίωση ή δυσβίωση με τα μικρόβια είναι η νοοτροπία, διατροφή και τρόπος ζωής. Ακριβώς δηλαδή αυτά που υποστηρίζει και προωθεί η Ορθομοριακή Διατροφή και μόνο αυτή.
Επομένως δεν υπάρχουν μικρόβια και ιοί που μας επιτίθενται από το περιβάλλον έτσι ξαφνικά και χωρίς λόγο και μας κάνουν αρρώστους. Είναι ήδη μέσα μας, παντού, στο αίμα, στο έντερο, στο δέρμα, στους ιστούς ακόμα και μέσα στα ίδια τα κύτταρα μας. Αν θα εξελιχθούν σε παθογόνα ή όχι εξαρτάται απόλυτα από την υγεία των κυττάρων μας και του αίματος. Δηλαδή από εμάς τους ίδιους, την διατροφική συμπεριφορά μας και αν ζούμε σωστά, οικολογικά, υγιεινά και αν προσπαθούμε με την σωστή πρόληψη μέσω της ορθομοριακής διατροφής να έχουμε πάντα καθαρό αίμα και υγιεί κύτταρα.
Αν τα κάνουμε όλα αυτά κανένα μικρόβιο δεν έχει λόγο να μας επιτεθεί ούτε από μέσα αλλά ούτε και από έξω, το περιβάλλον. Όχι μόνο δεν έχει λόγο αλλά ούτε και μπορεί. Ο οργανισμός δουλεύει τόσο τέλεια που δεν υπάρχει πεδίο δράσης για τα μικρόβια. Είναι επίσης γνωστό ότι οι ιοί συνήθως περνούν μέσα από τις παραμορφωμένες, εξασθενημένες κυτταρικές μεμβράνες, στο κυτόπλασμα όπου αναπαράγονται, αλλάζουν μορφή και μετά επιτίθενται και σε άλλα εξασθενημένα κύτταρα. Κανένας όμως ιός ή μικρόβιο δεν μπορεί να πλήξει ένα δυνατό και υγιές κύτταρο. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των ατόμων που αρρωσταίνουν και πεθαίνουν από διάφορες λοιμώξεις και επιδημίες και αυτών που επιβιώνουν. Υγιή κύτταρα όμως δεν χτίζουν ούτε τα φάρμακα, ούτε τα αντιβιοτικά, ούτε τα εμβόλια. Υγιή κύτταρα χτίζει μόνο η ορθομοριακή διατροφή.

Πως έκανε διάγνωση ο Ιπποκράτης.
Πρόσφατα παρακολούθησα ένα συνέδριο του ιπποκρατικού ιδρύματος της Κω του οποίου είμαι μέλος. Με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα ένα καθηγητή της συμβατικής ξενόφερτης τεχνο-ιατρικής να αναλύει με αρκετή λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο έκανε διάγνωση ο μεγάλος έλληνας πατέρας της δυτικής ιατρικής-που δυστυχώς κάπου χάλασε στην πορεία-και όσο ο καθηγητής μίλαγε τόσο αναρωτιόμουν αν ο ίδιος είχε επίγνωση του τι ακριβώς έλεγε. Ο Ιπποκράτης το πρώτο πράγμα που προσπαθούσε να μάθει πριν κάνει διάγνωση ως προς τα πιθανά αίτια των παθολογικών συμπτωμάτων που παρουσίαζε το άτομο και επομένως τι θεραπεία να συστήσει ήταν το εξής. Το περιβάλλον, διατροφή και τρόπος ζωής του ατόμου. Αν ζούσε σε πόλη ή χωριό, αν αυτά ήταν σε κοιλάδα, πεδιάδα ή ορεινά, κοντά σε ποτάμι, ρυάκι ή θάλασσα, τι έτρωγε, τι νερό έπινε, αν έκανε άσκηση, αν ήταν παντρεμένο με παιδιά, τι συνήθειες είχε, τι επάγγελμα, τι αέρα ανέπνεε κλπ, κλπ. Με λίγα λόγια ποιές ήταν οι συνθήκες που διαμόρφωναν την ψυχοσωματική του ύπαρξη. Δεν είναι εκπληκτικό; Αυτά ακριβώς πρεσβεύουν και οι σύγχρονοι θεραπευτές της φυσικής ιατρικής και ειδικά της
ορθομοριακής διατροφής. Όσο ακουγά τον καθηγητή μέσα μου έλεγα «Ακριβώς όπως κάνετε και εσείς διαγνώσεις σήμερα κ.καθηγητά. Αξονικές, μαγνητικές, βιοχημικές και άλλες εξετάσεις που τις περισσότερες φορές δεν δείχνουν τίποτα αφού το πρόβλημα είναι συνήθως σε κυτταρικό επίπεδο και δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί μακροδιαγνωστικά-σε μεγάλα μεγέθη-σε επίπεδο ιστών και οργάνων παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά και είναι ώρα για χειρουργείο ή χειρότερα»

Η Ελληνική ιατρική.
Εάν η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας οφείλεται κυρίως σε αυτή την βιομηχανία της ασθένειας. Όλοι λίγο πολύ το γνωρίζουμε. Αν αντίθετα όλοι μας ακολουθούσαμε την ιπποκρατική-ελληνική-ιατρική και χαρίζαμε στους Αγγλο-Αμερικανο-Γαλλο-Γερμανούς-διότι αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση-την βάρβαρη, αφύσικη και τοξική, παρεμβατική, αλλοπαθητική και συμπτωματολογική τεχνο-ιατρική τους, δύο πράγματα θα συνέβαιναν με μαθηματική ακρίβεια πολύ γρήγορα. Θα γινόμασταν όλοι βαθύπλουτοι και πολύ υγιείς.
Η Ορθομοριακή Διατροφή έχει εξελιχθεί στην Ελλάδα ως επιστήμη για να εφαρμόσει αυτή την ιπποκρατική ιατρική στις μέρες μας. Πως δηλαδή μέσω της σωστής νοοτροπίας, διατροφής και τρόπου ζωής θα απολαμβάνουμε όλοι υψηλά επίπεδα ψυχοσωματικής υγείας. Η Ορθομοριακή Διατροφή είναι ελληνική ιατρική. Ο σκοπός της είναι η συνεχής ισορροπία του μικροβιώματος μέσω της σωστής αποτοξίνωσης και θρέψης των κυττάρων του οργανισμού όχι μόνο τρώγοντας σωστά-που δεν είναι πάντα εύκολο στις μέρες μας-αλλά χορηγώντας και ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αναπληρώνουν τις θρεπτικές ελλείψεις σε κυτταρικό επίπεδο. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Χρόνια παθολογικά συμπτώματα εξαφανίζονται σε μέρες. Το μόνο που χρειάζεται είναι τα σωστά εφόδια και όπλα για να εφαρμοστεί σωστά και ολοκληρωμένα. Αυτά μπορούμε να τα βρούμε όλα στον τόπο μας και σε αφθονία.

Η ευλογημένη Ελλάδα.
Το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Η Ελλάδα είναι πραγματικά ευλογημένος τόπος. Έχει τόσο μεγάλη βιο-ποικιλία και τόσα μικρο-κλίματα που μπορεί να παράγει τα πάντα. Αν γινόταν όλη ένα απέραντο βιολογικό περιβόλι, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ποιοτικά υγιεινά οικολογικά προϊόντα, βότανα, φυσικά φάρμακα, οικολογικό αγροτουρισμό, καθαρό υδροφόρο ορίζοντα χωρίς τοξικά φυτοφάρμακα και συνετή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο θα εξάγαμε την υγεία και δεν θα εισάγαμε την ασθένεια. Θα πωλούσαμε τα προϊόντα μας και αυτό το οικολογικό μοντέλο παγκοσμίως και ακριβά. Δεν θα χρειαζόμασταν τίποτα άλλο. Μόνο μυαλό και ταλέντο. Έχουμε αφθονία και από τα δύο. Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε μάθει να τα χρησιμοποιούμε σωστά.
Η απόδειξη ότι κάπως έτσι είναι τα πράγματα δεν αποτελεί πλέον εικασία και ρομαντικό οραματισμό. Έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας και ίσως η πιο τρανταχτή επιστημονική απόδειξη του μύθου και της βιομηχανίας της ασθένειας είναι η πρόσφατη δημοσίευση για το Μικροβίωμα που ανατρέπει τα ιατρικά δεδομένα και δογματισμούς που κυριαρχούσαν μέχρι τώρα. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλες συνταρακτικές αποκαλύψεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου