Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΕ, ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ;


Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εγκύκλιο που εξέδωσε η εξ αριστερών ορμόμενη υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου για τα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, συνεχίζοντας την εθνομηδενιστική πολιτική της αλήστου μνήμης Άννας Διαμαντοπούλου, με την οποία ενημερώνονται οι ομογενείς πως το ελληνικό κράτος θα παύσει άμεσα να πληρώνει τους Έλληνες καθηγητές οι οποίοι απασχολούνται εκεί. Αποτέλεσμα: η εκμάθηση των ελληνικών στους ομογενείς, γίνεται πλέον απαγορευτική. Σε ανακοίνωση του συντονιστή εκπαίδευσης, Γ. Βαρβάτη, αναγράφονται τα κάτωθι:
«Σύμφωνα με τον Νόμο 4027/2011 (ΦΕΚ 233 τ. Α'/04.11.2011):
Α)Όλα τα λύκεια, εκτός από τα δίγλωσσα, καταργούνται σταδιακά. Οι τελευταίοι μαθητές, οι οποίοι θα εγγραφούν στο λύκειο κατά το σχολικό έτος 2012-2013, θα είναι εκείνοι που φοιτούν φέτος (τώρα) στην Γ' γυμνασίου. Το 2013-2014 δεν θα υπάρχει πλέον η Α' λυκείου, το 2014-2015 δεν θα υπάρχει η Β' λυκείου και το 2015-2016 δεν θα υπάρχει η Γ' λυκείου και με αυτό θα ολοκληρωθεί η κατάργηση των αμιγών λυκείων.
Είναι προφανές ότι όσοι μαθητές φοιτούν φέτος, δηλαδή τώρα στην Β' και Α' γυμνασίου, καθώς και σε όλες τις τάξεις του δημοτικού, δε θα μπορέσουν να φοιτήσουν στο λύκειο.
O τρόπος εισαγωγής στα ΑΕΙ παραμένει προς το παρόν ο ίδιος. Ο νόμος δεν αναφέρει τίποτε για κατάργηση των εξετάσεων ή για την θεσμοθέτηση νέου τύπου εξετάσεων, άρα για την ώρα ισχύουν οι παλιές ρυθμίσεις. Οι μαθητές της Α' και της Β' γυμνασίου και του δημοτικού, είτε θα μετεγγραφούν εγκαίρως στα γερμανικά σχολεία, είτε θα παραμείνουν στα σχολεία που φοιτούν τώρα μέχρι να τελειώσουν και την Γ' γυμνασίου.
Β)Τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια δεν θα κλείσουν. Θα εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι και την Γ' γυμνασίου. Θα κλείνουν ή θα συγχωνεύονται με άλλα μόνο εκείνα, στα οποία ο αριθμός των μαθητών θα ελαττώνεται τόσο ή το εκπαιδευτικό τους επίπεδο είναι τόσο χαμηλό, ώστε να μη δικαιολογείται η διατήρηση τους (άρθ. 6, παρ. 1).
Τα διδακτικά τους προγράμματα θα προσαρμοσθούν κατά τρόπο ώστε, να εφαρμόζουν δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο να επιτρέπει την κινητικότητα των μαθητών τους προς όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της χώρας υποδοχής (αρθ. 5, παρ. 4, περ. β).
Στα σχολεία μας ήδη διδάσκονται από 9 ως 11 ώρες την εβδομάδα η γλώσσα, ο πολιτισμός, η γεωγραφία, η ιστορία και η ορολογία της Γερμανίας. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να διευρυνθεί και να ενισχυθεί.
Το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να ενισχύει αυτά τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια, εφόσον πληρούνται οι διατάξεις του νόμου».
Ποιος ή ποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτό το ΕΘΝΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ; Οι κυρίες Άννα Διαμαντοπούλου και Φώφη Γεννηματά. Και οι δύο σήμερα πολιτικά περιθωριοποιημένες. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, Κώστας Δημητρίου, όλα τα παραπάνω είναι αδικαιολόγητα, καθώς έχουν γίνει μεγάλες μειώσεις στο κόστος λειτουργίας των ελληνικών σχολείων στη Γερμανία και πως γι' αυτόν τον λόγο συμμετέχουν στην κάλυψη των εξόδων και οι γονείς. Επίσης, σημειώνει πως η Αθήνα έχει διακόψει την αποστολή βιβλίων στα ελληνικά σχολεία. Ο νόμος της κ. Γεννηματά προβλέπει ότι σε τρία χρόνια, όλα τα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας θα γίνουν δίγλωσσα...
Απομένει να δούμε τι θα κάνει για το θέμα ο κύριος Αρβανιτόπουλος, εκπρόσωπος του Καραμανλισμού στο κυβερνητικό σχήμα. Θα αποσύρει αυτό το νόμο-ΑΙΣΧΟΣ ή θα κάνει ό,τι του πουν η Ρεπούση και η ΔΗΜΑΡ για το θέμα; 

http://elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/11159-2012-06-26-18-28-53.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου