Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ...




Με αφορμή το απόσπασμα σχολικής έκθεσης γραμμένης με το “νέο” φωνητικό αλφάβητο τών 5 φωνηέντων και τών 18 συμφώνων, ας μού επιτραπεί να υπογραμμίσω πως με όλα αυτά τα δήθεν προοδευτικά, ή δήθεν παγκοσμιοποιημένα, τα οποία κάποιοι είτε αγράμματοι, αναλφάβητοι δήθεν διανοούμενοι, είτε εγκάθετοι προωθούν, οδηγούμαστε ως λαός, ως έθνος στον πλήρη αφανισμό.  
Αυτοί οι “κάποιοι” είναι ένθερμοι υποστηρικτές μιάς παγκοσμιοποίησης, η οποία δεν στοχεύει στην παγκόσμια στενή συνεργασία και συνύπαρξη διαφορετικών λαών και εθνών, αλλά στη δημιουργία μιάς ενιαίας “μονοεθνικής” ταυτότητας. Δηλαδή, στον αφανισμό υπαρχόντων πολιτισμών, εθνών και λαών. Είναι μάλιστα πολύ περισσότερο από εξοργιστικό να ακούς ή να διαβάζεις τους θιασώτες αυτής τής Θεωρίας, όπως η“καθηγήτρια” Ρεπούση, στέλεχος τής ΔΗΜΑΡ τού συγκυβερνώντος κ. Φ. Κουβέλη, να βαυκαλίζονται τονίζοντας ότι είναι απόγονοι τών αρχαίων Ελλήνων.
Ποιοί;; Αυτοί, που έχουν βαλθεί να καταστρέψουν και αφανίσουν από προσώπου γης μία γλώσσα και έναν πολιτισμό, πάνω στον οποίο έχει στηριχθεί και οικοδομηθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίχθηκε και μεγαλούργησε η ανθρωπότητα;; Αυτοί, που όταν ακούν τη λέξη ''πατρίδα'' ή ''έθνος'' τους πιάνει σύγκρυο;; Έχουν όλοι αυτοί το θράσος να λένε ότι είναι απόγονοι τών αρχαίων Ελλήνων;;
Δυστυχώς, σήμερα διαπιστώνεται ότι η ελληνική κοινωνία έχει τόσο πολύ εκμαυλισθεί, είναι τόσο μειωμένης μορφώσεως, πάσχει από σχεδόν παντελή έλλειψη καλλιέργειας, είναι τόσο προσανατολισμένη στον καιροσκοπισμό και στην ήσσονα προσπάθεια, που κανονικά ΔΕΝ θα έπρεπε να τής επιτρέπεται να ισχυρίζεται ότι είναι απόγονος τών αρχαίων Ελλήνων.
Εκτός από ελάχιστες, πανάξιες και λαμπρές εξαιρέσεις συμπατριωτών μας που διέπρεψαν διεθνώς (αλλά όντας στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα όπου οι διάφοροι ''Ρεπούσηδες''θα τους είχαν αφανήσει), η κοινωνία μας μόνον ένα ΜΗΔΕΝΙΚΟ έχει να επιδείξει σαν επίτευγμα συνέχισης τού αρχαίου ελληνικού πνεύματος.
Δυστυχώς αυτή είναι η τραγική αλήθεια. Την οποία εμείς, εθελοτυφλώντας, δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά την βλέπουν διαυγέστατα άλλοι λαοί, όπως Γάλλοι, Γερμανοί, Ρώσοι, Ιταλοί, Βρετανοί και ουκ ολίγοι άλλοι ο κατάλογος τών οποίων είναι μακρύς. Και, δικαίως, μάς λοιδωρούν καθώς αυτοί αναδεικνύονται ως καλύτεροι συνεχιστές και απόγονοι τού πνεύματος και τού πολιτισμού τών αρχαίων Ελλήνων από τους σημερινούς κατοίκους τής ένδοξης αυτής γωνιάς τής γης.
Τελικά, μήπως τα Ελγίνεια γλυπτά θα έπρεπε να παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο;; Φοβούμαι μήπως, μετά τον επαναπατρισμό τους, κάποιοι σύγχρονοι“καλλιτέχνες” και “διανοητές” θελήσουν να τα καλωπίσουν με τίποτε…. γκράφιτι, για να παγκοσμιοποιηθούν..!! 
ΣΝΕΒΕΜΠΕΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου