Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ.ΥΨΩΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΑ ΚΕΛΛΙΑ


Περιστατικό αφαίρεσης και αντικατάστασης της ελληνικής σημαίας με τουρκική από την Εκκλησία Αγίου Αντωνίου στο χωριό Κελλιά, διερευνά η Αστυνομία από το πρωί. Το σκηνικό στην εκκλησία συμπλήρωναν επιστολές στην τουρκική γλώσσα που βρέθηκαν στα σκαλιά της εκκλησίας και μηνύματα σε τοίχο του προαυλίου, επίσης γραμμένα στα τουρκικά.
Το περιστατικό, επιβεβαίωσε τόσο ο Κοινοτάρχης Κελλιών Πανίκος Τυρίμος, όσο και εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, η οποία δήλωσε ότι το περιστατικό έγινε μεταξύ των ωρών 16:30 χθες με 6 το πρωί σήμερα.
Ο κ. Τυρίμος, δήλωσε ότι γύρω λίγο μετά τις 6 το πρωί ενημερώθηκε από κάτοικο του χωριού για την τουρκική σημαία που κυμάτιζε στον ιστό της εκκλησίας.
«Το πρωί ενημερώθηκα ότι στον ιστό της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου υπήρχε τούρκικη σημαία, ενώ βρέθηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας επιστολές γραμμένες στα τούρκικα. Ακόμα, υπήρχαν γραμμένα τουρκικά σε τοίχο, στο χώρο στάθμευσης της εκκλησία», είπε.
Επίσης, όπως είπε ο Κοινοτάρχης των Κελλιών, στο προαύλιο της εκκλησίας βρέθηκε μια αλυσοδεμένη κολοκύθα, την οποία προφανώς άφησαν οι άγνωστοι.
Ο κ. Τυρίμος ανέφερε ότι στο χώρο της εκκλησίας κατέφθασαν στη συνέχεια μέλη της Αστυνομίας, τα οποία κατέβασαν την τουρκική σημαία και συνέλεξαν από το χώρο τεκμήρια.
Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση των κατοίκων, ο κ. Τυρίμος είπε ότι ο κόσμος στα Κελλιά είναι ανάστατος από το πρωί λόγω του περιστατικού, και προσπαθεί να μάθει τι αναγράφεται στους τοίχους, στις επιστολές, καθώς και τι συμβολίζει η αλυσοδεμένη κολοκύθα.
Στις δηλώσεις του, ο Κοινοτάρχης είπε πως σύμφωνα με πληροφόρηση που έχει, μια ελληνική σημαία βρέθηκε στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Μαυροβουνιώτη, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Τρούλλων και Κελλιών.
Όπως ανέφερε ο κ. Τυρίμος, στην ελληνική σημαία, η οποία βρέθηκε καρφωμένη στην πόρτα, υπήρχαν γραμμένα τουρκικά. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τυρίμος, στο Μοναστήρι βρέθηκαν επιστολές γραμμένες στα τουρκικά, βιβλία στην τουρκική γλώσσα, καθώς και ψηφιακοί δίσκοι.
Ο Κοινοτάρχης των Κελιών αναφέρθηκε, επίσης, σε περιστατικό που έγινε αντιληπτό και πάλι σήμερα το πρωί στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Ορόκλινη. Εκεί, όπως είπε, η ελληνική σημαία αντικαταστάθηκε με ένα μαύρο πανί.
Από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, επιβεβαιώθηκαν τα δύο περιστατικά στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Μαυροβουνιώτη και στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Ωστόσο, όπως δηλώθηκε , μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει πλήρης εικόνα καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

http://www.elkosmos.gr/ethnika-themata/ethnika-themata/cyprus/11787-2012-11-05-12-30-53.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου