Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ!

Ο. πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων



Οι μεταπολιτευτικοί πολιτικοί απατεώνες, καλλιεργώντας μεθοδικά και προγραμ­ματισμένα τη νοοτροπία του «προοδευτικού» νεοραγιά, τσάκισαν την πατριωτική και εθνική συνείδηση των Ελλήνων.
Η πρόστυχη θεωρία τους και πρακτική αναγόρευσε τον πατριωτισμό σε ρατσισμό, χρησιμοποιώντας κάθε λογής τρομοκρατία: ψυχολογική και προπαγανδιστική, που έφτασε έως το δικαίωμα της εργασίας, η οποία ανταλλασσόταν με το «προσκύνημα».
Στα πλαίσια αυτού του προγραμματισμένου πατριωτικού και εθνικού ανασκολο­πισμού, εντασσόταν και η περιφρόνηση και λοιδορία στο εθνικό μας σύμβολο: Στην ελληνική σημαία, που είναι ποτισμένη με αίμα των Ελλήνων μαχητών σ’ όλους τους αγώνες της Πατρίδας.
Κι όμως, η αρρωστημένη Ελλάδα τούτων των χρόνων επέτρεψε το κάψιμό της, το οποίο χειροκροτούσαν «προοδευτικοί» καιπολιτικάντηδες της Ν.Δ. τους οποίους όμως ψήφιζε ο σάπιος λαός!
Επρόκειτο και πρόκειται για μία ανιστόρητη συμπεριφορά των νεοραγιάδων «προοδευτικών», οι οποίοι αγνοούν ή σκοπίμως αγνοούν ότι:
1)        Η σημαία υπήρξε το πρωτοπόρο σύμβολο όλων των αγώνων του έθνους.
2)        Ότι στον πόλεμο του ’40 η σημαία προπορευόταν του γνωστού «αέρα» των Ελλήνων στρατιωτών.
3)        Στα χρόνια της εθνικής μας Αντίστασης η σημαία ήταν το σύμβολο των αγώνων των μαχητών ΕΛΑΣ – ΕΔΕΣ – 5.42 (του Ψαρρού) και η Συνδιάσκεψη του ΕΑΜ στις Κορυσχάδες (Μάιος 1944) είχαν ως σύμβολο την σημαία μας (τόσο ανιστόρητοι είναι ή τόσο γραικύλοι;)
Το κείμενο αυτό (που δημοσιεύεται καθυστερημένα) γράφτηκε για να ζωγραφίσει το άθλιο πατριδικτόνο φαινόμενο ότι στον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, στο δρόμο μου άλλοτε μετρούσα 5, 8, 10, 15, 20 σημαίες, τώρα μόνο τρεις. Ούτε εγώ δεν την έβαλα! Τρανή ομολογία και απόδειξη της ήττας από τις «Αγορές»!
Ο «κυρίαρχος» λαός αναγνωρίζει πλέον ότι: «όλα είναι  χαμένα»! Και θα είναι χαμένα, αν δεν στείλουμε στο ικρίωμα τους πράκτορες και τους προδότες.
Μετά τη χάραξη αυτών των γραμμών ακούστηκε τούτο το... προοδευτικό από ανιστόρητη «δημοσιογράφο»: Είναι  απόγευμα της 28ης (ώρα 6:30) και τυχαία η βελόνα του ραδιοφώνου σταματά στο ΒΗΜΑ FM.  Ακούω και ανατριχιάζω από τα λεγόμενα της «δημοσιο­γράφου», η οποία ρωτά τον συμπαρουσιαστή της με περισσή απορία: «Γιατί κάθε 28η Οκτωβρίου οι Έλληνες κρεμούν τις σημαίες στα μπαλκόνια;».
Συμπαρουσιαστής «δημοσιογράφος»: «Για να εκτονωθούν»!
Η συμπαρουσιάστρια: «Να εκτονωθούν πετάγοντάς την στα σκουπίδια, στους κάδους και όχι να τις βάζουν στους δρόμους»!
Αγανάκτησα. Τί θέλει να μας πει η «προοδευτική» ανιστόρητη «δημοσιογράφος» που έχοντας το μικρόφωνο νομίζει ότι μπορεί να λέει αυτές τις γυναικείες κοτσάνες; (φυσικά υπάρχουν και πολλές ανδρικές).
Το έγραψα πολλές φορές: Το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας και του «κυρίαρχου» λαού της, δεν είναι  άμοιρο της αρρωστημένης δημοσιογραφίας (βλ. το άρθρο μου: «Αρρωστημένη δημοσιογραφία = χυδαία δημοκρατία», στα «Πολιτικά Θέματα» της 24/1/2003).
Στο κείμενο εκείνο είχα ως μοττο τούτη τη φράση του Αμερικανού στοχαστή NChomsky: «Στη δημοκρατία η προπαγάνδα είναι ό,τι το ρόπαλο σ’ ένα ολοκληρωτικό κράτος».
Βέβαια θα μας πουν ότι «ο καθένας έχει τη γνώμη του»! Αυτό όμως ισοδυναμεί με το «ο καθένας έχει την κωλοτρυπίδα του»,γιατί για να έχεις γνώμη πρέπει να ιδρώσεις, να μάθεις, να μοχθήσεις, δεδομένου ότι, όπως διδάσκει η διαλεκτική λογική, «η γνώση έχει ιστορικό περιεχόμενο και δεν παράγεται ξαφνικά όπως βγαίνει η σφαίρα από την κάννη του όπλου» (βλ. Μ. Μ. Ρόζενταλ: «Αρχές Διαλεκτικής Λογικής» εκδ. «Γκαγκάριν», Αθήνα 1962, σελ. 67).
Η ΕΣΗΕΑ τί κάνει; Έχει κανόνες δεοντολογίας;
Πάντως, για λόγους σεβασμού και της  σημαίας και της ελληνικής ιστορίας τους πληροφορώ ότι το Νοέμβριο του 1932, η Ελλάδα δημιούργησε διπλωματικό θέμα, όταν στην Κωνσταντινούπολη νεαροί Τούρκοι έσχισαν την ελληνική σημαία.
Αντιγράφω τη σχετική ανταπόκριση: «Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδος επισκεφθείς τον νομάρχην Κωνστνατινουπόλεως προέβη εις παραστάσεις δια το σχίσιμον υπό νεαρών Τούρκων μιας ελληνικής σημαίας καταστήματος της μεγάλης οδού... Ο Έλλην πρόξενος ανέφερε και δύο περιστατικά καταβιβάσεως της ελληνικής σημαίας... Ο νομάρχης εξέφρασε την βαθειάν του λύπην, υποσχεθείς να τιμωρηθούν οι ένοχοι... Ο Πρόξενος επέδειξεν απειλητικές επιστολάς εις Έλληνας καταστηματάρχας όπως μη υψώσουν την ελληνικήν σημαίαν» (Η σχετική ανταπόκριση δημοσιεύεται στο «Ελεύθερον Βήμα» της 5 Νοεμβρίου 1932).

Όμως, οι... προοδευτικοί των Αθηνών του 2002 τον... χαβά τους!

 

http://ethnikonthematon.blogspot.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου