Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ!


Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 9/12/2012

Βερολίνο- Σύμφωνα με την οργάνωση ¨Open Doors¨ παγκοσμίως γύρω στα 100 εκατομμύρια χριστιανοί ζούνε σε κίνδυνο. Στην λίστα με τις 50 επικίνδυνες χώρες που κατάρτισε η οργάνωση, η Τουρκία βρίσκεται στην 31η θέση, για την οποία αναφέρεται πως οι χριστιανοί αντιμετωπίζονται σαν ¨πράκτορες των εχθρών¨. Η Αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν είναι η πιο ασφαλής περιοχή για τους Χριστιανούς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτών των χριστιανών είναι πως δεν ξέρουν κουρδικά.
Η οργάνωση Open Doors είναι ένας διεθνής φορέας που ιδρύθηκε το 1955, και βοηθάει παγκοσμίως τους χριστιανούς που δέχονται καταπίεση.
………………..
Στον χάρτη που κοινοποίησε η οργάνωση φαίνονται οι 50 πιο επικίνδυνες για τους χριστιανούς χώρες. Στην πρώτη θέση όπως και πέρσι βρίσκεται η Β.Κορέα, στην οποία δεν επιδεικνύεται καμμία ανοχή στην χριστιανική πίστη, οι χριστιανοί απειλούνται με ποινές φυλάκισης και θανάτου, και ασκούνε κρυφά τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Σε αυτή την χώρα αναφέρεται πως υπάρχουν σχεδόν 400.000 χριστιανοί, ενώ 70 χιλιάδες χριστιανοί βρίσκονται σε στρατόπεδα εργασίας.
Στην λίστα με τις επικίνδυνες χώρες την Βόρεια Κορέα ακολουθούν οι εξής χώρες : Αφγανιστάν, Σαουδική Αραβία, Σομαλία, Ιράν, Μαλβίδες, Ουζμπεκιστάν, Υεμένη, Ιράκ, Πακιστάν, Ερυθραία, Λάος, Βόρεια Νιγηρία, Μαυριτανία, Αίγυπτος, Σουδάν, Μπουτάν, Τουρκμενιστάν, Βιετνάμ, Τσετσενία, Κίνα, Κατάρ, Αλγερία, Κομόρες, Αζερμπαϊτζάν, Λιβύη, Ομάν, Μπρουνέι, Μαρόκο, Κουβέιτ, Τουρκία, Ινδία, Βιρμανία. 
Στην ετήσια αυτή έκθεση της οργάνωσης Open Doors που ανακοινώθηκε τώρα πριν από τα Χριστούγεννα, στις πληροφορίες σχετικά με το Ιράν, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και την περιοχή του Κουρδιστάν περιέχονται –εν περιλήψει- οι εξής πληροφορίες : 
ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΚΑ !
Το Ιράν που πέρσι βρισκόταν στην δεύτερη θέση, φέτος υποχώρησε στην 5η. Αλλά ακόμη η χριστιανική μειονότητα του Ιράν είναι υπό πίεση. Οι πιέσεις που άρχισαν με τον ερχομό των συντηρητικών στην εξουσία το 2005, συνεχίζονται σε κάθε επίπεδο. Αρμένιοι και Ασύριοι χριστιανοί που ζούνε σε αυτήν τη χώρα είναι υπό την στενή παρακολούθηση του καθεστώτος. Απαγορεύεται να παύσει κάποιος να είναι μουσουλμάνος και αν το κάνει απειλείται από τον νόμο της Σαρίας με θάνατο.
Οι 460 χιλιάδες χριστιανοί που φέρεται να ζούνε στο Ιράν μπορούν να παρακολουθήσουν την θρησκευτική τους κουλτούρα μόνο μέσω τηλεόρασης. Οι Αρμένιοι και οι Ασύριοι μπορούν να εκπληρώνουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα μόνο στη δική τους γλώσσα, ενώ στις εκκλησίες απαγορεύεται ρητά η χρήση της περσικής. Από το τέλος του 2010 μέχρι τις αρχές του 2011 είχαν συλληφθεί στο Ιράν 200 χριστιανοί.
ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΧΘΡΟΙ
Παρά το ότι η Τουρκική Δημοκρατία έχει υπογράψει διεθνείς συνθήκες, στην πράξη οι χριστιανοί δεν είναι ίσοι. Ο χριστιανισμός είναι το σημαντικότερο σημείο επίθεσης του τουρκικού εθνικισμού. Στην χώρα αυτή στην οποία υπολογίζεται πως ζούνε 100.000 χριστιανοί, οι χριστιανοί αντιμετωπίζονται σαν ¨πράκτορες των εχθρικών δυνάμεων¨. Η δίκη σχετικά με τους 3 χριστιανούς που δολοφονήθηκαν στην Μαλάτια, ακόμη δεν τέλειωσε. ΟΙ μεταρρυθμίσεις που άρχισε η κυβέρνηση του ΑΚΠ καθοδόν για την Ε.Ε. δεν πέρασαν στην πράξη και οι υποσχέσεις προς τους χριστιανούς δεν τηρήθηκαν. Η κυβέρνηση αναγνωρίζει επίσημα μόνο την Αρμενική και την Ελληνοορθόδοξη εκκλησία. Μέσα στην κοινωνία οι χριστιανοί αντιμετωπίζονται σαν ¨πράκτορες των εχθρικών δυνάμεων¨ και ¨προδότες της πατρίδας¨. Κατά ανάλογο τρόπο είναι και η ρητορική του ρατσισμού και του μίσους που υπάρχει για τους χριστιανούς στον κόσμο της πολιτικής και του τύπου.
Δεν επιτρέπεται η κατασκευή εκκλησίας. Δεν επιτρέπεται το άνοιγμα θρησκευτικών χριστιανικών σχολείων και η οργάνωση σεμιναρίων. Χριστιανοί δημόσιοι υπάλληλοι υπόκεινται σε πιέσεις λόγω της θρησκείας τους. Επίσης χριστιανοί, απολύονται ως εκ τούτου. ¨σοι εισέρχονται σε εκκλησίες είναι σε στενή παρακολούθηση από την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες με την δικαιολογία πως ¨διασφαλίζουμε την προστασία σας και την ασφάλεια ζωής σας¨. Όσοι μπαινοβγαίνουν σε εκκλησίες δέχονται ενοχλήσεις και από αστυνομικούς και από ρατσιστές.

http://tourkikanea.gr/



1 σχόλιο:

  1. Επειδή έχω προσωπική εμπειρία, στο Αζερμπαιτζάν, οι χριστιανοί ,τουλάχιστον, είναι ελεύθεροι και δεν τους κυνηγά κανένας.Υπάρχει μάλιστα και μια μικρή εκκλησία στην οποία παίρνοντας το κερί, σου κόβουν... απόδειξη. Εμείς όμως οι Έλληνες, σαν "μορφωμένοι" και με μεγάλο (!) μυαλό, θέλουμε να τους φτιάξουμε στην Αθήνα τζαμί. Γι αυτό "σκοτώνονται" οι ψευτοκουλτουριάρηδες και άμυαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή