Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΣΩΣΙΒΙΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εκταμιευθούν 5 - 7 εκατομμύρια ευρώ προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, προκειμένου να «τρέξει» το πρόγραμμα συντήρησης των υποβρυχίων που βρίσκονται εκεί μέχρι να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» της συνέχειας του κατασκευαστικού προγράμματος, γνωστοποίησε προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σε επιστολή που κοινοποιήθηκε στην εταιρεία, κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, αναφέρεται ότι το ποσόν αυτό μπορεί να εκταμιευθεί ταχύτατα. Ωστόσο, ζητείται από την εταιρεία να υπάρξει δεσμευτική απάντηση ότι τα χρήματα που θα εκταμιευθούν και, όπως αναφέρεται στην επιστολή, είναι από τα προβλεπόμενα στη σύμβαση και όχι κάποια εκτός σύμβασης δαπάνη, θα διατεθούν αποκλειστικά για τα ναυπηγεία, για τη μισθοδοσία των εργαζομένων και τη συντήρηση των υποβρυχίων και δεν θα μπουν στα ταμεία της εταιρείας για να διοχετευθούν προς άλλες δραστηριότητες.

Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εκτιμούν ότι με το συγκεκριμένο ποσόν θα μπορούσε να εξασφαλισθεί η λειτουργία των ναυπηγείων για 2 - 2,5 μήνες, διάστημα στο οποίο πιστεύουν ότι μπορεί να βρεθεί μια οριστική λύση μέσα από μια διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης της υπάρχουσας σύμβασης, η οποία έχει αποδειχθεί μη λειτουργική. Πάντως, από την πλευρά της ιδιοκτήτριας εταιρείας αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη πρόταση για εκταμίευση κονδυλίων, προκειμένου να γίνεται σωστά η συντήρηση των υποβρυχίων, είχε κατατεθεί από αυτούς, με τη δέσμευση ότι όλα τα χρήματα που θα εκταμιευθούν θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο για μισθοδοσία των εργαζομένων και ότι μέχρι τώρα ήταν η κυβέρνηση που καθυστέρησε στη λήψη αποφάσεων.

Εφ’ όσον τελικά επέλθει συμφωνία, θα είναι κυριολεκτικά «στο παρά πέντε», καθώς οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι υποαπασχολούνται από τον περασμένο Απρίλιο και έχουν υπαχθεί σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, είχαν προειδοποιήσει ότι από σήμερα θα απείχαν εντελώς από την εργασία τους.


www.kathimerini.gr

http://www.enkripto.com/2012/12/blog-post_7506.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου