Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΡΟΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ!

Και μόνο από τη διατύπωση του ερωτήματος προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, φαίνεται ότι πρόκειται σχεδόν με απόλυτη βεβαιότητα για μια χυδαία προβοκάτσια, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον ισχυρό άνδρα της τουρκικής διπλωματίας να παρουσιάσει τους απίστευτους ισχυρισμούς της Τουρκίας για τα σύνορα με την Ελλάδα στο Αιγαίο!
Τη φαιδρή – στην κυριολεξία – ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Λουτφού Τουρκάν, από την επαρχία Κοτσαέλι, ο οποίος άκουσον-άκουσον τι… απορία είχε: Πως είναι δυνατόν, μετά από τις 9 Σεπτεμβρίου του 1922, μετά από 90 χρόνια, από την ημέρα που ο Κεμάλ Ατατούρκ πέταξε τους Έλληνες στρατιώτες στη θάλασσα, αυτοί κάνουν πάλι… την παρουσία τους σε νησιά του Αιγαίου κατεχόμενα από την Ελλάδα κι αν το καθεστώς των νήσων του Αιγαίου διέπεται από τη Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων!!! Ποιος τους επέτρεψε να επιστρέψουν; Εξέφρασε την… αθώα απορία του ο βουλευτής.
Ο «μετριοπαθής και ψύχραιμος» Νταβούτογλου εμφανίστηκε στο βήμα του Κοινοβουλίου, απαντώντας ότι όλα είναι ζήτημα… ερμηνείας συνθηκών και συμφωνιών! Για να φτάσει στο «ζουμί» και να δηλώσει τα διμερή θαλάσσια σύνορα δεν καθορίζονται από μία «έγκυρη συμφωνία»!
Άρα, συνεχίζουμε εμείς, πρέπει να συζητήσουν Ελλάδα και Τουρκία για να οριοθετήσουν τα σύνορά τους. Το ότι το εν λόγω συμπέρασμα αποτελεί την επιτομή των τουρκικών αναθεωρητικών βλέψεων απέναντι στην Ελλάδα επί δεκαετίες, είναι εντελώς συμπτωματικό…
Και φυσικά ο Νταβούτογλου δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αν κάτι καθορίζεται είναι ο αφοπλισμός των νήσων του Αιγαίου, κάνοντας αναφορά στις δυο προαναφερθείσες συνθήκες, δηλαδή όπου μας βολεύει υπάρχει νομικό καθεστώς και όπου δεν μας βολεύει δεν υπάρχει και πρέπει να το δημιουργήσουμε. Εντελώς τυχαία – ασφαλώς, αλίμονο, δεν μπορεί να είναι αλλιώς – ο βουλευτής αναφέρθηκε σε ελληνικά νησιά και νησίδες με τουρκικά ονόματα, τα οποία είναι αυτά επί των οποίων η Τουρκία έχει «χτίσει» το επιχείρημα, ότι αφού δεν καθορίζονται ρητώς και ονομαστικώς μέσα στις συμφωνίες, δεν ανήκουν στην Ελλάδα!
Στο τέλος της ομιλίας του, ο Νταβούτογλου δεν παρέλειψε να τονίσει το πόσο πολιτικώς ορθή είναι η χώρα του, αφού διαλέγεται με την Ελλάδα «για την επίλυση των συνοριακών ζητημάτων», σε μια πολιτική προσέγγισης που άρχισε από το 1996 (βλ. Ίμια και τις αποκαλούμενες ως «Γκρίζες Ζώνες»)… Στην περίσταση ταιριάζει μόνο ένα… πολιτικώς ορθό «άι σιχτίρ».

http://www.defence-point.gr/news/?p=74399

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου