Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ...«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»!

Συνάντηση «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» στην Προύσα, παρόντος και του…συντοπίτη μας προέδρου του κόμματος τουρκοφρόνων DEB!
Όπως μας ενημερώνει η τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» (18/10/2013), «μέλη του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD), με αφορμή το Κουρμπάν Μπαϊράμ, συναντήθηκαν και γιόρτασαν στα γραφεία του συλλόγου».
Και φυσικά πολύ ακριβής η διατύπωση περί…αφορμής, αφού πράγματι – και για μια ακόμη φορά – η θρησκεία έγινε αφορμή και πρόσχημα για μία εθνικιστική αλυτρωτική εκδήλωση με πολλές προκλήσεις. Όπως για παράδειγμα οι δηλώσεις  του βουλευτή του ΑΚΡ-Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου (που τόνισε πως η Τουρκία κάνει ότι περνά από το χέρι της, συμπράττοντας στον…δίκαιο αγώνα της Δυτικής Θράκης) ή οι δηλώσεις του προέδρου του παραρτήματος Προύσας του BTTDD Σουκρού Κιοσσέ (που χαρακτήρισε οπισθοδρομική την κατάσταση στη Δυτική Θράκη, τόνισε πως τα στάνταρ της Ε.Ε. πρέπει το συντομότερο δυνατό να φθάσουν σ’ αυτήν, ενώ έκανε λόγο και για αναγκαιότητα οι νέοι να στηρίξουν τον πολιτισμό της Δυτικής Θράκης και να τον μεταδώσουν από γενιά σε γενιά).
Μετά όμως τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος του κόμματος DEB της ελληνικής Θράκης Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο οποίος ανέφερε πως κινούνται από κοινού με τον «Σύλλογο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» και εξέφρασε και τη βαθιά ευγνωμοσύνη του προς τον BTTDD, «που έχει δεσμευτεί για την επίλυση των θεμάτων των ομογενών μας στη Δυτική Θράκη και τους βοηθά».
Αυτά από τον σεσημασμένο «συντοπίτη» μας προξενοτουρκοχαφιέ, που στη φωτογραφία τον βλέπετε να κάθεται μάλιστα και ακριβώς κάτω από τη σημαία της…δυτικοθρακικής ανεξαρτησίας! Άφεριμ μπρε!
www.proxeneio-stop.org
http://ethnikonthematon.blogspot.gr/
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου