Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΡΙΜΑΙΑ Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΄΄ΦΑΟΥΛ΄΄ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ

Του Χρήστου A. Καπούτση

Η υπόθεση του «κοψίματος» από τον κατάλογο των υποψήφιων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Σαμπιχά Σουλειμάν ακτιβίστριας, η οποία αυτοαποκαλείται «Ελληνίδα Ρομά», θα πρέπει να αφυπνίσει το «μακάριο» ελληνικό κράτος.

Η υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλειμάν, που δέχτηκε τα πυρά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζειμπέκ, που δηλώνει δημοσίως "Τούρκος" και τελικά κόπηκε, είναι η κορυφή του παγόβουνου των όσων απαραδέκτων συμβαίνουν στη Θράκη.

Η Σαμπιχά Σουλειμάν, που έχει καταγγείλει το τουρκικό προξενείο , για εξαναγκασμό και εκτουρκισμό της μειονότητας (πομάκων και ρομά), κατηγορείται από την τουρκογενή μειονότητα ως εθνικίστρια, ενεργούμενο του «βαθέως ελληνικού κράτους»!!! Η ανθελληνική προπαγάνδα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, η χρηματοδότηση των «αναγκών» και δραστηριοτήτων του Προξενείου Κομοτηνής από το Τουρκικό Κράτος, είναι σχεδόν διπλάσια από τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το Ελληνικό Κράτος (επίσημα στοιχεία). Το εξοργιστικό και συνάμα εξευτελιστικό είναι ότι Έλληνες υποψήφιοι (Δήμαρχοι, Βουλευτές, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι) αποκαλούν τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, Τούρκους και όχι μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες που είναι το σωστό, προκειμένου να υφαρπάξουν, οι αχρείοι πολιτευτές, την ψήφο τους.


Στους τουρκικούς σχεδιασμούς για την Θράκη, είναι η κατάργηση της συνθήκης της Λωζάνης, που προβλέπει την αναγνώριση μουσουλμανικής (θρησκευτικής) μειονότητας στη Θράκη. Η Τουρκία προωθεί την αναγνώριση της μουσουλμανικής σε εθνική - τουρκική μειονότητα. Και για το σκοπό αυτό δαπανά τεράστια ποσά , ενώ η προπαγάνδα των τουρκικών ΜΜΕ είναι συνεχής. Έμμεσα υπέρ των τουρκικών θέσεων τάχθηκαν και αρκετοί σύνεδροι στο πρόσφατο Συνέδριο που οργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ στην Κομοτηνή. Η μετεξέλιξη της μουσουλμανικής σε Εθνική-τουρκική μειονότητα, όπως προωθεί η συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα του Τουρκικού Προξενείου, είναι ένα βήμα προς την αυτονομία της Θράκης, δηλαδή προς τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας. Στόχος η ΘΡΑΚΗ να γίνει Κριμαία!!

Ευθύνες υπάρχουν σε πολιτικούς και πολιτευτές «εξαρτώμενους οπό το Τουρκικό Προξενείο», που ανέχονται την συνδιοίκηση της Θράκης με το Τουρκικό Προξενείο. Επίσης είναι απαράδεκτο, οι Θρακιώτες πολιτικοί να ανέχονται να υψώνεται η σημαία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, σε κάθε εκδήλωση που παρίσταται ο Τούρκος Πρόξενος , ή σε κάθε επίσκεψη επικεφαλής των «Γκρίζων Λύκων» στη Θράκη. Και είναι κατάντημα, υποψήφιοι ευρωβουλευτές Ελληνικού πολιτικού κόμματος να απορρίπτονται από το Τούρκικο προξενείο!

Ίσως να μην έχουν αντιληφθεί οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στην Αθήνα, ότι το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) με πρόεδρο τον σκληροπυρηνικό Τούρκο (κατά δήλωσή του) Μουσταφά Αλή Τσαούς με ισχυρούς δεσμούς με το Τουρκικό Προξενείο και τους ψευδομουφτηδες, προβάλλεται ως ο μοναδικός και αυθεντικός εκφραστής της «τουρκικής ταυτότητας» της μουσουλμανικής μειονότητας. Το DEB κατέρχεται στις ευρωεκλογές επιχειρώντας καταγραφή των δυνάμεών του στην Ελληνική Επικράτεια και από το αποτέλεσμα, θα εκτιμηθεί η συμμετοχή στις επόμενες εθνικές- βουλευτικές εκλογές.

Η σύνθεση του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης με βάση την γλώσσα και την καταγωγή είναι: Μουσουλμάνοι τουρκόφωνοι και τουρκογενείς, Μουσουλμάνοι ελληνόφωνοι , Μουσουλμάνοι σλαβόφωνοι (Πομάκοι), Μουσουλμάνοι βλαχόφωνοι, Αλβανοί μουσουλμάνοι και Ρομά μουσουλμάνοι. . Η διάκριση με βάσει την καταγωγή και τη γλώσσα είναι αυταπόδεικτη πραγματικότητα και όχι φανταστικό αφήγημα του ελληνικού εθνικισμού, όπως υποστηρίζουν κάποιοι Πανεπιστημιακοί που ανήκουν στον προσοδοφόρο χώρο των Εθνομηδενιστών υιοθετώντας έτσι την τουρκική προπαγάνδα περί τουρκικής – εθνικής μειονότητας και ενισχύοντας τα σχέδια της Τουρκίας για αυτονομία της Θράκης!!!

Η βλακώδης πολιτική των μεταπολεμικών Κυβερνήσεων επέτρεψε στην Τουρκία να «ομογενοποιήσει» τους μουσουλμάνους και να τους εμφανίζει ως Τουρκικής καταγωγής με αξιώσεις αναγνώρισης της Εθνοτικής (τουρκικής) ταυτότητάς τους.

Ειδικά για τους Πομάκους, που αποτελούν το περίπου 30% της μουσουλμανικής μειονότητας, αυτοί υφίστανται απηνείς διώξεις και προπηλακισμούς από τα μίσθαρνα όργανα του Προξενείου Κομοτηνής, εφόσον δηλώνουν Πομακικής και όχι τουρκικής καταγωγής. «Mε καταπιέζει αφόρητα ο τουρκικός εθνικισμός», έχει δηλώσει η Σαμπιχά Σουλειμάν που «εξωξεπετάχθηκε» από το Ευρω-ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όμως «κοσμεί» κάποιος που υποστηρίζει ότι στη Θράκη υπάρχει «ένα συμπαγές τουρκικό πράγμα». ..

Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι Πομάκοι είναι Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, αλλά Έλληνες στην καταγωγή, που ζουν εδώ και περίπου 4.000 χρόνια στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, που διασχίζει τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.


Στην είσοδο του ΕΧΙΝΟΥ, που είναι η μεγαλύτερη κωμόπολης στα Πομακοχώρια και έδρα του ομώνυμου Δήμου, υπάρχει ένα μνημείο πεσόντων υπέρ της πατρίδας. Στρατιώτες του Στρατιωτικού Συγκροτήματος ΝΕΣΤΟΥ , αλλά και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής, Πομάκοι, στις 6 Απρίλιου του 1941 , έδωσαν με ηρωισμό μια άνιση μάχη για να σταματήσουν τις μηχανοκίνητες φάλαγγες των Γερμανών. Στις σκληρές μάχες σκοτώνονται 11 Έλληνες στρατιώτες και 12 Πομάκοι εθελοντές. Οι Πομάκοι θα πολεμήσουν δίπλα στους Έλληνες στρατιώτες και θα δώσουν τη ζωή τους για να μείνει ελεύθερη η Πατρίδα μας και όχι φυσικά οι Τούρκοι ή οι τουρκογενείς Μουσουλμάνοι .
Αλλά, ούτε αυτή η θυσία των Πομάκων έχει αναγνωριστεί από το επίσημο Ελληνικό Κράτος.


Στην αναθηματική μαρμάρινη πλάκα, που έχει στηθεί στο Μνημείο των πεσόντων στον ΕΧΙΝΟ, υπάρχουν μόνο τα ονόματα των Ελλήνων στρατιωτών. Λείπουν τα ονόματα των ΠΟΜΑΚΩΝ… Διακρίσεις και στην υπέρτατη θυσία για την πατρίδα; Ευτυχώς, που τα τρία τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλία του Δ΄ Σώματος ΣΤΡΑΤΟΥ, στην ετήσια εκδήλωση, μνημονεύονται και τα ονόματα των Πομάκων, που έπεσαν υπέρ της Πατρίδας.



http://www.onalert.gr/stories/na-min-ginei-krimaia-i-thraki-kai-to-mega-faoul-kata-ton-pomakon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου