Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ : ΠΟΥ ΠΑΜΕ; ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ;

Του Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα
διευθυντή των εκδόσεων Πελασγός
διευθυντή του «Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών – ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ»
μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΛΑ.Ο.Σ.
υποψήφιου Eυρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ
 
Τα ερωτήματα που τίθονται δεν είναι ούτε πρόσκαιρα, ούτε επιφανειακά, ούτε ρητορικά. Είναι ερωτήματα που εντάσσονται μαζί με πολλά άλλα σε ένα και μόνο ερώτημα: Ποιός είναι ο ρόλος του Ελληνισμού στην νέα χιλιετία;
Από την αυγή της καταγεγραμμένης ιστορίας, η παρουσία και ο ρόλος του Ελληνισμού υπήρξε πρωτοπόρα, βασική και ωφέλιμη για το ανθρώπινο γένος. Όποια επιστήμη και να μελετήσεις, Ελληνική ορολογία θα αναγνώσεις. Ο μεγάλος οραματιστής του Ελληνισμού Περικλής Γιαννόπουλος, φίλος και συναγωνιστής του Ίωνος Δραγούμη, έλεγε: «Προορισμός του Έλληνα, στον κόσμο αυτόν, ήταν και είναι σε κάθε εποχήν, σήμερα και αύριο, ο εξανθρωπισμός της Οικουμένης».
Αυτή είναι η διαχρονική «Μεγάλη Ιδέα» του Ελληνισμού. Αυτό είναι το όραμα που πρέπει στο βάθος της σκέψεώς μας να αποτελεί την βάση των πράξεών μας και την ουσία των επιλογών μας. Δεν είναι οι ποικιλόμορφες και καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα που μας μαστίζουν, η ουσία της ζωής μας. Αυτά όλα, είναι η επιφάνεια που μας φυλακίζει σε υλικές και ψευδοψυχαγωγικές εξαρτήσεις, μη επιτρέποντάς μας να βιώσουμε ελεύθεροι την κληρονομιά μας.
Σήμερα, στην εποχή που προωθείται μία νέα τάξη πραγμάτων, που έχει σκοπό μία παγκοσμιοποιημένη πολυφυλετική και πολυπολιτισμική κοινωνία.
Σήμερα, που η ελεγχόμενη υπερ-πληροφόρηση των πραιτοριανών της νέας τάξης προωθεί την κοινωνία-χυλό, όπου όλοι και όλα συνθλίβονται στην αν-αξία και απ-αξία μαζανθρώπων.
Σήμερα, που τα έθνη και τα εθνικά κράτη, καθώς και όλες οι παραδοσιακές συνεκτικές αξίας, όπως Θρησκεία, Οικογένεια, Πατρίδα, Γλώσσα και Παράδοση δέχονται την λυσσαλέα επίθεση του νέου και διαστρεβλωμένου αυτού διεθνισμού.
Σήμερα, που ο Ελληνισμός δέχεται την αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών και εν συνεχεία τον αποικισμό της Πατρίδας από αυτούς.
Σήμερα, λοιπόν, πρέπει σε αυτό το ιστορικό μεταίχμιο, εμείς οι Έλληνες, να κατανοήσουμε την πραγματική διάσταση του αγώνα μας, τον ρόλο της γενιάς μας στην συνέχιση της φυλής των Ελλήνων.
Το βαρύ χρέος όλων μας είναι να εξασφαλίσουμε την συνέχειά μας. Πρέπει να φροντίσουμε τα εγγόνια μας και τα εγγόνια αυτών να παραμείνουν Έλληνες, θεματοφύλακες των παραδόσεων του διαχρονικού Ελληνισμού. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ οι νεο-Έλληνες να αντισταθούμε στα εφήμερα μικροσυμφέροντά μας, πρέπει να απαγκιστρωθούμε από το μεγαλοκομματικό μας μικροραγιαδισμό και να ακολουθήσουμε τον δρόμο «της καρδιάς», διότι αυτή κουβαλάει την κληρονομιά μας και όχι «της τσέπης», διότι εκεί άλλος έχει το χέρι και μας κρατάει.
Οι Έλληνες πάντα αγωνίζονταν «Υπέρ Βωμών και Εστιών», έτσι πρέπει κι εμείς να πράξουμε σήμερα, διότι πρέπει να θωρακίσουμε και να αναδείξουμε την Ελληνική Δημιουργία, πρωτοπόρα και ηγέτιδα σε έναν κόσμο αξιών και αλληλεγγύης που σέβεται τις εθνικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες και δεν τις καταστρέφει.
Όσο μακρινά και αν φαίνονται αυτά από την σημερινή διαγραφόμενη κατάσταση, δεν πρέπει να λιποψυχούμε. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να πάρουμε την τύχη του Έθνους μας στα χέρια μας. Εμείς πρέπει να βάλουμε τα πρώτα θεμέλια της αντίστασης, της αναδημιουργίας και της συνέχειας.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει ένα πρόσκαιρο πολιτικό κόμμα, μέρος ενός ηθικά παρηκμασμένου και πολιτικά στείρου και νεοταξικού πολιτικού συστήματος.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει να είναι το ανάχωμα απέναντι στην παρακμή και την διαφθορά. Ανάχωμα που πίσω του θα εισρεύσουν όλοι οι αφυπνισμένοι Έλληνες για να δώσουν την μάχη τους, το ιστορικό παρόν τους.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει να είναι ο φορέας ο πρωτοπόρος στην θεμελίωση του οράματος του Ελληνισμού στην νέα χιλιετία. Εμείς, ο καθένας μας, πρέπει να βάλουμε το πρώτο λιθαράκι για την γενιά μας.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. με την δυναμική και δημιουργική παρέμβασή του, πρέπει να δώσει τέλος στην δικομματική μονοπολιτική των εγχώριων διαχειριστών και εκφραστών της νέας και ισοπεδωτικής τάξης.
Αυτό είναι το χρέος μας, αυτός είναι ο ρόλος μας στην Ελληνική διαχρονία. Οτιδήποτε άλλο είναι άσφαιρα ημίμετρα που δεν θα επηρεάσουν καν τους αντιπάλους μας, ακόμα λιγότερο δε, την καλύτερη τύχη των παιδιών μας. Στον καθένα από εμάς ξεχωριστά, εναπόκειται η απόφαση του κοινού και καλού αγώνα, διότι, όπως πολύ εύστοχα λέει ο Πρόεδρός μας Γιώργος Καρατζαφέρης «Όλους εμάς, ενώνει η Ελλάς», η Ελλάς του Χθες, του Σήμερα, αλλά και του Αύριο.
 
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
http://www.metopo.gr/article.php?id=2494

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου