Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ… “ΤΟ ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ”

Γράφει η Αιμιλία Λαδοπούλου
Επίτιμος Πρόεδρος Ενώσεως Κομοτηναίων
Αντ/δρος Εθνικής Ένωσης. Βορ. Ελλήνων. κ.α.
 
Εξακολουθεί να αποτελεί το όνειρο των γειτόνων μας, Βουλγάρων και Τούρκων – “Συνέλληνες γρηγορείτε…”
 
Η τρέχουσα χρονιά 2015, μας υπενθυμίζει γεγονότα που έμειναν χαραγμένα στην ιστορία. 102 χρόνια πέρασαν από τους Βαλκανικούς πολέμους, 92 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης.
Η προηγούμενη γενιά οι γονείς μας, έζησαν από τα παιδικά τους χρόνια την εξέλιξη των καταστάσεων. Ευτυχισμένες περιόδους απελευθέρωσης αλλά και μακροχρόνιες προσφυγιές και ξεριζωμούς από την πατρογονική γη.
Με την έναρξη του Β” Βαλκανικού Πολέμου, ο Ελληνικός Στρατός στις 14 Ιουλίου 1913 απελευθερώνει την Θράκη.
Η ευτυχία της ελευθερίας μετά από 5 ½ αιώνες μαύρης σκλαβιάς υπό του τουρκικού ζυγού, κρατά μόνον 34 ημέρες. Η χαρά της ελευθερίας σβήνει.
Με την συνθήκη του Βουκουρεστίου 28 Αυγούστου 1913, οι σύμμαχοι του Β” Βαλκανικού πολέμου παίρνουν το μερίδιο τους και η Βουλγαρία παίρνει την Δυτική Θράκη.
Αρχίζουν από την πρώτη ημέρα οι εγκληματικές βαναυσότητες και ο υποχρεωτικός εκβουλγαρισμός.
Η Θράκη απογυμνώνεται από τον Ελληνικό πληθυσμό, φεύγουν 7 χρόνια πρόσφυγες.
Τότε δημιουργείται η Αυτονομία του Θρακικού κράτους και η Δημοκρατία της Κομοτηνής, κρατά λίγους μήνες.
Παρέμεινε όμως ο άσβηστος πόθος των Τούρκων και μετ” έπειτα ο όρκος του Κεμάλ για την προσάρτησή της.
Με την συνθήκη του Νεϊγύ 27 Νοεμβρίου 1919 η Βουλγαρία παραιτήθηκε κάθε δικαιώματος επί της Δυτ. Θράκης.
Οι συμμαχικές δυνάμεις της Ανατολής με αρχιστράτηγο τον Franchet d” Esperey δίδουν την διοίκηση της Θράκης στο στρατηγό Charpy και γίνεται κάτοχος με το ιδιότυπο καθεστώς του Διασυμμαχικού Κράτους Δυτ. Θράκης με έδρα την Κομοτηνή.
Επίσημος εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως στην Θράκη ο Χαρίσιος Βαμβακάς δραστήριος δυναμικός και εξαίρετος.
Σε συνεργασία με τον Διοικητή Μεραρχίας Σερρών Επαμεινώνδα Ζυμβρακάκη και τον Στρατηγό Μεραρχίας Ξάνθης Μαζαράκη – Αινιάν, στις 14 Μαΐου 1920 εισέρχονται στην Κομοτηνή ελευθερωταί.
Είναι η πολυπόθητη ημέρα επιστροφής της Θράκης μας στην αγκαλιά της Μάνας Ελλάδος.
Η 14η Μαΐου 1920 είναι η εθνική μας επέτειος που εορτάζουμε κατ” έτος.
Με την συνθήκη Σεβρών (28 Ιουλίου 1920) και τυπικά η Δυτική Θράκη παραχωρείται στην Ελλάδα.
Εφέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από την παγίδα που μας έστησαν με την Συνθήκη της Λωζάνης στις 24 Ιουλίου 1923 για την Θράκη και τον ελληνισμό, με την υποχρεωτική ανταλλαγή ελληνικών και τουρκικών πληθυσμών.
Ο Άγγλος πολιτικός Λουϋδ Τζώρτς, “χαρακτήρισε τον εκδιωγμό των Ελλήνων από την Ανατολική Θράκη και Μικρά Ασία στον 20 αιώνα, ως κάκιστη και αισχρά λύση δια της οποίας ο κόσμος θα υποστεί βαριά ποινή κατά τα προσεχή 100 έτη”.
Και ιδού, το εθνικό πρόβλημα που παίρνει “σάρκα και οστά” με την εγκληματική αδιαφορία και απαξίωση των κυβερνώντων στην επέκταση του τουρκισμού στη Θράκη, δια του Τουρκικού Προξενείου.
Η ιστορία της Θράκης μας είναι δακρύβρεχτη και αιματοβαμμένη, είναι το “μήλο της Έριδος”, λόγω της γεωγραφικής και γεωστρατηγικής της θέσεως δίπλα στα Στενά των Δαρδανελλίων. Το ανατολικό θένα είναι πάντα επίκαιρο.
Τα 5/9 της γεωγραφικής Θράκης η Ανατολική Ρωμυλία με την Συνθήκη του Βερολίνου το 1878 αυτονομείται και το 1885 πραξικοπηματικά προσαρτάται στην Βουλγαρία.
Τα 3/9 η Ανατολική Θράκη, χωρίς ένα πυροβολισμό, χωρίς μία σφαίρα, χωρίς εκπρόσωπο της διχασμένης τότε ελληνικής κυβέρνησης στην Διάσκεψη των Μουδανιών 28 Σεπτεμβρίου 1922 παραχωρείται αμαχητί στην Τουρκία.
Είναι η μεγαλύτερη εγκληματική ενέργεια που έγινε ποτέ, χωρίς πόλεμο να χαρίσουν θησαυρό γης!
Ποιος γνωρίζει τι μας περιμένει στο εγγύς μέλλον και με την Ελληνική μας Θράκη!
Οι εγκληματικές ενέργειες όλων των πολιτικών, συνηγορούν, υποχωρούν, καταχωρούν, πωλούν ακόμη και το σώμα μας (δότες οργάνων) μόνον την ψυχή μας δεν μπορούν να πουλήσουν.
Η Ελληνική μας Θράκη είναι το όνειρο των γειτόνων μας.
Η ασύδοτη ελευθερία του μειονοτικού τύπου (εφημ. Μιλλέτ) παρουσιάζει την “νέα μεγάλη Τουρκία”. Στο χάρτη περιλαμβάνει την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη, ολόκληρη την Θράκη, σχεδόν όλα τα νησιά του Αιγαίου και ολόκληρη την Κύπρο.
Και η Βουλγαρία στην διάσκεψη των βουλγαρικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Σόφια τον Απρίλιο 2013, έκανε αναφορά στην “καταγωγή των Βουλγάρων από την Θράκη” και στον ιστορικό τους χάρτη εμφανίζουν όλη την Θράκη να ανήκει στη Βουλγαρία. Ευτυχώς έγινε παρατήρηση από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης.
Το “Βουλγάρικο Εθνικό Δόγμα, ομολογεί: Ποιοι είναι οι Βούλγαροι, από που κατέβηκαν και τι επιδιώκουν ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την κάθοδό τους στην Θράκη και Μακεδονία.
Το πρόβλημα της Θράκης είναι καθαρώς Εθνικό.
Η Θράκη απειλείται.
Εκεί θα παιχθεί το εθνικό παιχνίδι της πειραματικής πραγματοποίησης, θα είναι η αρχή του τέλους.
Γρηγορείτε συνέλληνες, πριν είναι αργά!
Το ζητούμενο είναι η χάραξη Εθνικής Στρατηγικής με εμπνευσμένο ηγέτη που βλέπει πολύ μακριά, για να σώσει την Ελλάδα μας.
Η Ελλάδα ποτέ δεν θα πεθάνει, γιατί είναι η χώρα που μπορεί να επιβιώσει και στις πλέον δύσκολες καταστάσεις, αρκεί ο ελληνικός λαός όλος, ενωμένοι ως Έλληνες, “εν τη ενώσει η ισχύς” πάντα νικούν.


http://elthraki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου